Servicii de gazduire la calitate superioara! http://www.clever-host.ro

Tutorial Register/Login MySQL R39

Avatar utilizator

Topic author
Stefan F.
Membru Clever-Host
Membru Clever-Host
Mesaje: 6
Membru din: 22 Iul 2017 15:18
Multumiri primite: 1 time

Tutorial Register/Login MySQL R39

Mesaj de Stefan F. » 23 Iul 2017 12:25

Salutare, azi am sa va prezint cum sa faceti un tutorial register/login mysql.
Mai intai o sa va trebuiasca pluginul si includeul mysql care ip puteti gasi aici:
https://github.com/pBlueG/SA-MP-MySQL/releases

Mai intai o sa punem la inceputul GM-ului include-ul mysql.
#include <a_mysql>
Acum o sa definim datele de conectare:
#define mysql_host "localhost" // aici punem ip hostului sau lasam localhost daca serverul a fost achizitionat cu baza de date.
#define mysql_db "bazadate"// aici punem numele bazei de date.
#define mysql_user "root"// aici punem numele userului de la host.
#define mysql_pass " "//Aici puneti parola de la host(de la phpmyadmin al hostului).
Vom crea 2 Enum-uri. Unul cu dialogurile de register/login si altul cu datele pe care le va avea playerul:
enum
{
DIALOG_LOGIN, // dialogul de login
DIALOG_REGISTER// dialogul de register
};

enum pInfo //numele enumului este pInfo. in el vom pune datele playerului gen Admin/Level/ Money/Experianta si altele.
{
pParola,//cu pParola vom lua parola din baza de date a playerului
pID// cu pID vom lua ID-ul din baza de date a playerului
};

new P_Data[MAX_PLAYERS][pInfo];// Aceasta variabila este array. cu ea vom verifica 2 lucruri. id playerului si datele lui gen P_Data[playerid][pID] == 1;
Vom crea acum un new care ne va ajuta sa conectam datele de conectarea cu baza de date:
new handle; // handle(mâner) este cea de care ne vom folosi sa facem lagatura intre baza de date si server
Acum vom face legatura intre server si baza de date:
forward MySQLConnect();// se creaza un nou callback cu forward
public MySQLConnect()// se face callback-ul
{
handle = mysql_connect(mysql_host, mysql_user, mysql_db, mysql_pass);// definim handle(manerul) ca fiind conectarea mysql la host, baza de date, parola si user-ul
if(mysql_errno() != 0)// in caz ca aceasta va fi diferita de 0(0 inseamna ca e conectat, 1 inseamna ca nu e conectat , fiind un vector)
{
printf("Conexiunea la baza de date %s a esuat ---> Server Inchis ~~~", mysql_db);// va trimite un mesaj in consola
SendRconCommand("exit");// se inchide serverul
}
else// altfel daca este 0(daca se face legatura)
{
printf("Conexiunea la baza de date '%s' cu user-ul '%s' a reusit!!!", mysql_db, mysql_user);// ne va da acest mesaj in consola
}
return 1;
}
Callback-ul MySQLConnect se va pune la OnGameModeInit pentru a fi finalizata conectarea la baza de date.
public OnGameModeInit()
{
MySQLConnect();
return 1;
}
Se va crea un stock simplu cu care vom selecta numele playerului:
stock GetName(playerid)
{
new Name[MAX_PLAYER_NAME];

GetPlayerName(playerid, Name, sizeof(Name));
return Name;
}
Acum vom se va crea un nou callback , la care vom apela cand playerul se conecteaza. El va arata daca are cont sau nu.
forward OnPlayerLogin(playerid);// se creaza callbac-ul
public OnPlayerLogin(playerid)//Se creaza publicul
{
new rows, fields;// definim rows(randurile)si fields(domeniile)
cache_get_data(rows, fields);//cache_get_data interogheaza date din baza de date. acele date sunt rows si fields
if(rows)// atunci cand playerul se inregistreaza i se va crea niste randuri. Daca i se gasesc atunci cand se va conecta ii va da:
{
ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_LOGIN, DIALOG_STYLE_PASSWORD, "Logheaza-te!", "Te rog sa-ti introduci parola contuului mai jos!", "Logare", "Exit");// dialogul register
}
else// daca nu i se gasesc randuri, adica daca contul nu exista, atunci i se va da urmatorul dialog
{
ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_REGISTER, DIALOG_STYLE_INPUT, "Inregistrare", "Trebuie sa iti creezi un cont ca sa joci pe server. nTasteaza mai jos o parola, pentru a te inregistra!", "Inregistreaza", "Exit");// dialogul register
}
return 1;
}
Acum ca am creat dialogul care ne ajuta sa verificam daca playerul are cont sau nu , mergem la OnPlayerConnect si punem urmatoarele:
public OnPlayerConnect(playerid)
{
new query[100];// definim query(interogare)
mysql_format(handle, query, sizeof(query), "SELECT * FROM conturi WHERE Nume = '%s'", GetName(playerid));// mysql format face interogarile/setarile/obtiunile/updateurile la baza de date
//handle reprezinta conectarea la mysql, query si sizeof(queri) reprezinta interogarea
//"SELECT * FROM conturi WHERE Nume = '%s'"- Selecteaza de la tabelul cu conturi, unde numele este %s(de exemplu eu am numele Widualk pe sa-mp. Mi se va extrage numele si
mysql_tquery(handle, query, "OnPlayerLogin", "i", playerid);// se va interoga OnPlayerLogin. Adica mai pe scurt , cand se conecteaza se va verifica daca are cont sau nu acel player.
return 1;
}
Acum ca am terminat cu callback-urile de la conectare, vom crea dialogurile.
public OnDialogResponse(playerid, dialogid, response, listitem, inputtext[])
{
new query[128], ip[25];// se creaza interogarea si ip.
switch(dialogid)// se va folosi switch pentru a selecta dialogul
{
case DIALOG_REGISTER:// daca se va selecta dialogul register
{
if(!response)
return Kick(playerid);// daca se va apasa pe butonul Exit ii va da kick
if(response)// daca se apasa pe Butonul inregistrare se vor face urmatoarele verificari
{
if(!strlen(inputtext))// daca nu e scris nimic la parola
return ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_REGISTER, DIALOG_STYLE_PASSWORD, "Parola incorecta!", "Introdu-ti o parola pentru a te inregistra pe server! n", "Inregistreaza", "Exit");// ii va da din nou dialogul register cu mesajul specific

GetPlayerIp(playerid, ip, sizeof(ip));// definim ip-ul de mai sus
mysql_format(handle, query, sizeof(query), "INSERT INTO conturi (Nume, Parola, IP) VALUES ('%s', '%e', '%s')", GetName(playerid), inputtext, ip);// se insereaza in tabelul cu conturi numele playerului, parola pe care a scris-o si ip pe care il are
mysql_query(handle, query);// se va trimite setarile si se va interoga callback-ul OnRegistration
SpawnPlayer(playerid); // ii da spawn
}
return 1;
}
case DIALOG_LOGIN:// daca se va selecta dialogul de login
{
if(!response) return Kick(playerid);// si se va apasa pe butonul exit ii va da kick
if(response)//daca se apasa pe butonul LOGARE se va face urmatoarele verificari
{
if(!strlen(inputtext))// daca nu a scris nimic la parola
return ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_LOGIN, DIALOG_STYLE_PASSWORD, "Parola incorecta!", "Te rog sa iti introduci parola corecta, pentru a te loga pe server.", "Logare", "Exit");// ii va da dialogul cu login cu mesajul specific
// daca se va trece peste aceasta verificare se vor face urmatoarele:
mysql_format(handle, query, sizeof(query), "SELECT * FROM `conturi` WHERE `Nume`='%e' AND `Parola` = '%e'", GetName(playerid),inputtext);// va fi selectata parola de la tabelul cu conturi
mysql_tquery(handle, query, "OnLogin", "i", playerid);// se va face apel la baza si se va interoga CallBackUl OnLogin (Tquery = take query sau ia interogare in romana)
}
return 1;
}
}
return 1;
}
Acum , ca am facut dialogurile , vom crea calback-urile care se interogheaza la dialogurile de mai sus.
Vom crea callback-ul pentrul dialogul de register.


Acum , vom crea callback-ul la care apeleaza dialogul de login:
forward OnLogin(playerid);// definim callback ul
public OnLogin(playerid)// facem publicul
{
new rows, fields,temporar[200];// definim randurile si domeniile, iar temporar se va folosi la extragerea stringurilor
cache_get_data(rows, fields);// facem interogarea lor
if(rows)// daca playerul are randuri(adica daca are cont creat, odata cu contul se creeaza randurile)
{
//deci daca are randuri
cache_get_field_content(0, "Parola",temporar), format(P_Data[playerid][pParola], 25, temporar);// i se vaextrage parola si i se verifica daca coincide cu numele. Se foloseste new-ul temporar pentru extragerea parolei, ea retinandu-se temporar(pana cand se deconecteaza jucatorul)
P_Data[playerid][pID] = cache_get_field_content_int(0, "ID");// i se vaextrage ip-ul
//un exemplu ar fi , daca are Admin , va fi ceva de genu P_Data[playerid][pAdmin] = cache_get_field_content_int(0,"Admin)"; i se va extrage din baza de date levelul de admin si i se va returna pe server, mai precis, cand se conecteaza are levelul de admin , care i-a fost setat de owner
SpawnPlayer(playerid);// si se va da spawn
}
else// altfel , daca parola este gresita
{
ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_LOGIN, DIALOG_STYLE_PASSWORD, "Parola incorecta!", "Te rog sa iti introduci parola corecta, pentru a te loga pe server.", "Logare", "Exit");// ii va da dialogul cu mesajul specific.
}
return 1;
}
Iar la final punem OnGamemodeExit();
public OnGameModeExit()
{
mysql_close( handle ) ;// deconectam serverul de la baza de date, daca se inchide
return 1;
}
Acum , o sa recapitulam.
Playerul are nevoie de ID, Nume, Parola si IP, deci 4 coloane in tabel.
Tabelul se numeste "conturi", deoarece interogarea se face acolo "mysql_format(handle, query, sizeof(query), "SELECT * FROM conturi"-conturi este tabelul unde vor aparea ID ,Nume, Parola, IP
Baza de date se numeste "bazadate" din: #define mysql_db "bazadate"

O sa va arat acum cum se creaza tabelul.
Pasul 1. Definim baza de date cu numele "basedate":
Imagine

Pasul 2.Selectam baza de date:
Imagine

Pasul 3.Se creeaza tabelul cu cele 4 coloane:
Imagine

Pasul 4.Se definesc coloanele cu fiecare setare.
Imagine

La tip INT = intenger= numar de cifre.
Varchar = string = sir de caractere(litere)
la Lungimea / setare se selecteaza cat spatiu se acorda, adica cate caractere incap maxim in acel tabel
la id va fi maxim 9999999999(sun 10 cifre consecutive de "9", adica acel numar va fi maximul de playeri care pot avea cont)
la nume, se va putea salva doar numele care contine doar 25 de caractere(adica daca numele depaseste 25 litere, doar primele 25 se vor salva)
la interclasare la Varchar , mereu sa puneti latin1_sweadich_ci, de ce, asta nu pot spune nici eu , dar , stiu ca asa trebuie
La ID tot timpul sa bifati casuta "A_I(auto Increment)" care va genera singur id-ul, altfel nu va merge tabelul conturi

Asa ar trebui sa va arata , atunci cand va inregistrati:
Imagine

Cam atat cu acest tutorial.Va multumesc pentru atentie!

Înapoi la “Tutoriale”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori